سفارش تبلیغ
صبا ویژن
باروری دانش، تصور و فهم است . [امام علی علیه السلام]
جدیدترین های دنیای پزشکی

موسیقی برای سلامت نوزادان نارس هم مفید است

شاید پیش از این هم در مورد اثرات مثبت موسیقی بر سلامت شنیده اید، اما جالب است بدانید که موسیقی حتی برای نوزادان نارس هم مفید است. این نتیجه یک تحقیق دوساله است که توسط پژوهشگران مرکز پزشکی بت ایزرئیل در بوستون بر روی 272 نوزاد نارس بستری در NICU (آی سی یو ویژه نوزادان) انجام شده است. 
بر اساس نتایج این تحقیق، نوزادانی که برایشان موسیقی پخش شد، بهبود قابل ملاحظه ای نسبت به دیگران داشتند، این نوزادان ضربان قلب آرامتر، خواب راحت تر و ساعات هوشیاری بالاتری داشتند و بهتر هم شیر می خوردند. موسیقی ها از یک ضربه ملایم و ریتمیک روی جعبه تا یک مجموعه از صداهای دریا و لالایی ها متغیر بودند و همه این ها در تندرستی نوزادان دخیل بودند، اما اجرای موسیقی زنده و لالایی ها بیشترین و بهترین تاثیر را در این میان به جای گذاشتند. 
دکتر جین استندلی پروفسور موسیقی درمانی از دانشگاه فلوریدا می گوید اجرای موسیقی زنده (لالایی خواندن بالای سر نوزاد یا یک ریتم ضربی ملایم برای نوزاد) خیلی بهتر از موسیقی ضبط شده است. چرا که موسیقی زنده را می توان با شرایط تغییر داد، مثلا وقتی می بینید که نوزاد دارد کم کم به خواب می رودف می توانید لالایی را ملایمتر بخوانید تا کاملا بخوابد. اما موسیقی ضبط شده چنین امکانی را ندارد. 
موسیقی زنده و بویژه لالایی خواندن نه تنها برای نوزاد سلامت و آرامش می آورد بلکه برای پدر و مادر او هم امیدبخش است. لالایی خواندن در بخش مراقبت های ویژه نوزادان باعث می شود که والدین در شرایط گیج کننده بیمارستان نقش مشخصی داشته باشند و به این ترتیب حس مسوولیت پذیری، اعتماد به نفس و حمایت آنها تقویت می شود. 
علاوه بر آن مشخص شد که موسیقی هایی که به نوعی اختصاصی تر و مربوط به خانواده هستند، برای نوزاد مقید تر هستند. لالایی ها یا آوازهایی که در ان به اعضای خانواده نوزاد اشاره می شود یا عناصری از فرهنگ خانواده نوزاد را در خود دارد، باعث می شوند که کودک زودتر و بهتر با اعضای خانواده ارتباط برقرار کند. 
فایده دیگر موسیقی برای این نوزادان این است که آنها را از سر و صداهای زاید بیمارستانی جدا می کنند. صدای دستگاه ها و یا آلارم های گاه و بیگاه، فس فس اکسیژن و صدای رفت و آمد پرسنل می تواند برای کودک آزاردهنده باشند اما صداهای انسانی، نه تنها آزار دهنده نیستند بلکه برای کودک آرامش و حس امنیت به همراه می آورند.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط mr.dr 93/9/12:: 10:55 صبح     |     () نظر