نخستین جراحی موفقیتآمیز در درمان یک مرد فلج ...
یک مرد لهستانی که سالها پیش بر اثر ضربات چاقو از کمر به پایین فلج شده بود با کمک یک عمل جراحی استثنایی اکنون تاحدودی حس به پاهایش بازگشته و میتواند با کمک واکر راه برود.
به گزارش سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عمل جراحی موفقیت آمیز روی یک فرد فلج امیدها و مناقشات را درباره آینده این گونه عملهای جراحی افزایش داد. «دارک فیدیکا»، مرد 40 ساله لهستانی در سال 2010 میلادی بر اثر ضربات متعدد چاقو به ستون فقراتش فلج شد اما در یک شیوه نوین، پزشکان با استفاده از سلولهای حفره بینی او سلولهایی را به نخاع وی پیوند زدند که نتایج این جراحی موفقیت آمیز بوده است.
فیدیکا میگوید: وقتی نمیتوانید حدود نصف بدن خود را حس کنید احساس ناتوانی و عجز شدیدی میکنید اما وقتی این حس دوباره برمیگردد انگار تازه متولد شدهاید.
به گزارش ایسنا به نقل از ساینس ورلد ریپورت، «فیدیکا» تحت دو عمل جراحی قرار گرفت که در نخستین عمل پیازهای بویایی او خارج شدند تا رشد بیشتری کنند. عمل دیگر دو هفته پس از آن برای پیوند دوباره این پیازها به نخاع انجام شد که متخصصان میگویند این عمل باعث تکثیر 500 هزار سلول جدید شد. پس از این عمل در قسمت بالا و پایین محل جراحت، حدود صد تزریق میکروسکوپی سلولهای پیاز بویایی انجام شد. در پایان نیز در سمت چپ نخاع فیدیکا، چهار رشته بافت عصبی که از قوزک پای او گرفته شده بود، پیوند زدند.
با گذشت شش ماه از این عمل جراحی، با استفاده از تسمههای تقویتی پا و کمک فیزیوتراپیستها این مرد توانست چند قدم راه برود. عملکرد سایر اعضای او نیز پس از این عمل بهبود یافته است. اکنون پس از گذشت دو سال از این جراحی «فیدیکا» توانایی راه رفتن خود را تا حدی قابل توجهی به دست آورده است. جزئیات بیشتر درباره این عمل جراحی منحصر به فرد در مجله «پیوند سلولی» منتشر شده است. این شیوه درمانی در صورت موفقیت میتواند برای حدود سه میلیون فلج در سراسر جهان خبر خوشحال کنندهای باشد اما برای اجرای عمومی آن نیاز به سرمایه گذاری و آزمایشهای بیشتری است.
کلمات کلیدی:
ساخت نرم افزار جدید برای تشخیص سرطان ریه ...
محققان نوعی نرم افزار رایانه ای ابداع کرده اند که قادر است سرطان ریه را در مراحل اولیه تشخیص دهد.
به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی یورک آلرت، این نرم افزار رایانه ای ، تصاویر سی تی اسکنی ارائه می دهد و آنها را تجزیه و تحلیل می کند.
محققان می گویند:این روش به تشخیص زودهنگام سرطان ریه از نوع سلول های غیر کوچک کمک می کند.
این سرطان اغلب در حالات پیشرفته تشخیص داده می شود و به همین علت ، احتمال درمان آن بسیار اندک است ولی به روش جدید می توان به درمان فوری آن امیدوار بود.
محققان برای بررسی کارامدی این روش ، تعداد 264 ضایعه ریوی را در مراحل اولیه مورد مطالعه قرار دادند.
دکتر راغونات و همکارانش در مقاله ای در شماره اخیر نشریه سرطان شناسی قفسه سینه ، نتایج بررسی خود را در این زمینه ، منتشر کرده اند.
هنگامی که سلول ها توانایی تقسیم و رشد عادی خود را از دست می دهند این موضوع منجر به تسخیر، تخریب و فاسد شدن بافت های سالم می شود و در نهایت ، سرطان ایجاد خواهد شد.
از اجتماع این سلول های سرطانی و تخریب سلول های بافت های سالم توده ای به نام تومور ایجاد می شود.
اگر تومور به لایه ای محدود ختم شود و به سایر بافت ها و ارگان ها سرایت نکند تومور خوش خیم (غیرسرطانی ) است و اگر تومور گسترده شده یا به طور بالقوه قابلیت پخش شدن و احاطه کردن سایر بافت ها و ارگان ها را داشته باشد بدخیم یا سرطانی نامیده می شود.
کلمات کلیدی:
ساخت نانواسکنرشناسایی سلول های سرطان مغز ....
یک گروه از محققان آمریکایی اسکنرمجهز به نانوپیمایشگری ساختند که می تواند سلول های سرطانی را در جراحی های مغز نشان دهد.
به گزارش ایرنا با این کار شانس زدودن تمام سلول های سرطانی در حین جراحی وجود دارد. آزمایش های انجام شده روی موش ها نتایج مثبتی داشته و محققان امیدوارند به زودی آزمایش های بالینی آن را آغاز کنند.
تومورهای سرطان مغز معمولابعد از جراحی دوباره رشد کرده و به شرایط اولیه خود باز می گردند.
محققان به تازگی روش جدیدی برای زدودن کامل تومورهای سرطان مغز ارائه کرده اند، با این روش تقریبا تمام سلول های سرطانی از مغز زدوده شده و چیزی باقی نمی ماند که منشاء رشد سلول های سرطانی جدید باشد.
" موریتزکیرچر" و همکارانش از مرکز سرطان مموریال سولون کترینگ ( ازمعتبرترین مراکز تحقیقاتی سرطان جهان) معتقداند که تومور مغز، به ویژه تومورهای بدخیم موسوم به گلیوبلاستوما مولتیفورم (GBM)، بدترین نوع سرطان شناخته شده هستند.
این نوع سرطان معمولا بسیارسریع رشد کرده و سلول های آن به سرعت تکثیر می شوند، جراحی، اصلی ترین ابزار پزشکان برای مبارزه با این بیماری بدخیم است. با این حال هیچ وسیله ای وجود ندارد که بتوان مطمئن شد تمام سلول های سرطان از مغز زدوده شده و چیزی باقی نمانده است.
از سوی دیگر نمی توان مقداری از مغز را برای اطمینان از برداشته شدن تمام سلول های سرطانی تراشید؛ بنابراین پزشکان ابزار دقیقی برای شناسایی سلول های سرطانی در دست ندارند، برای حل این مشکل، محققان این پروژه اقدام به ساخت دستگاهی شبیه به لیزر شدند که می تواند نانوپیمایشگرهای رامان را با دقت بالایی شناسایی کند.
این نانوپیمایشگر یک روز قبل از عمل به بیمار تزریق شده و پس از تزریق به صورت اختصاصی به سلول های سرطان مغز می چسبند بدون این که اتصالی به سلول های نرمال داشته باشند.
این گروه تحقیقاتی با استفاده از اسکنر جدید خود سلول های سرطان مغز را روی موش های آزمایشگاهی آزمایش کردند. نتایج آزمایش های حیوانی نشان داد که با کمک این اسکنرها سلول های سرطانی به راحتی از مغز این جوندگان زدوده می شود.
از انجایی که مراحل مختلف این آزمایش، پیشتر روی انسان مورد استفاده قرار گرفته است، پژوهشگران این پروژه معتقداند که این ابزار آمادگی لازم برای انجام آزمایش های بالینی را داراست. به نظر می رسد این ابزار به زودی برای استفاده جراحان آماده شود.
نتایج این پژوهش در قالب مقاله ای با عنوان Guiding Brain Tumor Resection Using Surface-Enhanced Raman Scattering Nanoparticles and a Hand-Held Raman Scanner در نشریه ACS Nano منتشر شده است.
کلمات کلیدی:
ماست بخورید تا کاهش وزن پیدا کنید ...
پژوهش های متخصصان تغذیه آمریکا نشان می دهد که ماست، یک ماده غذایی فوق العاده برای سلامت روده ها و باعث کاهش وزن می شود.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از رویترز، سالهاست که موضوعی نظر متخصصان تغذیه را به خود جلب کرده بود؛ برخی از افراد بدون رژیم غذایی و کاهش کالری مصرفی لاغر می شوند.
این موضوع باعث تحقیقات تازه ای در این زمینه شد و نتایج نشان داد که جواب تمام پرسش هایی از این دست در موجودی میکروسکوپی به نام میکروبیوم نهفته است.
میکروبیوم به میکرو ارگانیسم هایی گفته می شود که در یک محیط خاص زندگی می کنند. حدود 10 میلیون از این میکرو ارگانیسم ها در سیستم گوارش انسان وجود دارند که نحوه فعالیتشان می تواند تاثیر مثبت یا منفی بر سلامت انسان داشته باشد.
مواد غذایی مختلف اثرات متفاوتی بر عملکرد میکروبیوم و باکتریوم دارند.ماست یکی از مهمترین مواد غذایی موثر بر فعالیت باکتریوم مفید است.
ماست حاوی یک خانواده خاص از باکتری ها به نام پروبیوتیک (Probiotics) است. این باکتری ها در حین فرآیند هضم زنده باقی می مانند و برای سلامتی بسیار مفید هستند.
به علاوه برخی از مواد غذایی حاوی یک نوع خاص از باکتری ها به نام پری بیوتیک (prebiotics) هستند که یک رابطه همزیستی سالم ایجاد می کنند؛ همچنین این مواد باعث افزایش جمعیت باکتری های سالم در بدن و به خصوص دستگاه گوارشی می شوند.
برای رسیدن به حداکثر سلامتی، استفاده از هر دو نوع مواد غذایی حاوی پروبیوتیک و پری بیوتیک نیاز است. این باکتری ها باعث جلوگیری از انواع عفونت می شوند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامت دستگاه گوارش، سلامتی را تضمین می کنند.
بر اساس گزارش ارایه شده در نشریه Nutrients، میکروبیوم سالم نقش مهمی در کاهش التهاب دارد. التهاب یک عامل موثر در بروز بیماری های قلبی، انواع سرطان، ورم مفاصل، زوال شناختی و سرماخوردگی است.
تحقیقات دیگری نشان می دهد که این باکتری ها به سوزاندن چربی کمک می کنند و با کاهش مقاومت بدن نسبت به انسولین، در پیشگیری از بیماری دیابت موثر هستند.
در ادامه شش نکته برای پرورش میکروبیوم سالم در بدن ارایه شده است :
-از مواد غذایی حاوی پروبیوتیک استفاده کنید. از بین مواد غذایی شناخته شده، ماست حاوی بیشترین مقدار پروبیوتیک است.
-مواد غذایی حاوی پری بیوتیک را در برنامه غذایی خود قرار دهید. سیب، موز، توت، کشمش، انواع سبزی، پیاز، سیر، تره فرنگی، عدس، نخود، لوبیا، ذرت، بادام، عسل و چای سبز حاوی این باکتری هستند.
-از خوردن شیرین کننده های مصنوعی جلوگیری کنید. این مواد باعث افزایش میکروبیوم منفی، افزایش چربی بدن و مقاومت نسبت به انسولین می شوند. نوشابه حاوی بیشترین شیرین کننده مصنوعی است.
-مصرف گوشت قرمز را به حداقل کاهش دهید.
-فرزند خود را با شیر مادر تغذیه کنید.
-به قرص های مکمل پروبیوتیک اعتماد نکنید.
تا می توانید ماست کم چرب بخورید و اهمیت پروبیوتیک ها را نادیده نگیرید.
نتایج این تحقیقات در کنفرانس The Human Microbiome: Implications for Nutrition and Clinical Practice در آمریکا ارایه شده است.
کلمات کلیدی:
گردو بخورید آلزایمر نگیرید ....
مطالعه محققان آمریکایی نشان می دهد که رژیم غذایی سرشار از گردو می تواند از ابتلا به آلزایمر پیشگیری کند و یا روند پیشرفت این بیماری را کاهش دهد.
به گزارش ایرنا از مدیکال نیوز تودی، پیش از این مطالعات نشان داده بود که مصرف گردو با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه و تقویت باروری مردان ارتباط دارد.
اکنون در این مطالعه که به تازگی توسط محققان آمریکایی انجام شده است نشان می دهد که یک رژیم غذایی مملو از گردو می تواند روند پیشرفت آلزایمر را کاهش دهد.
دکتر «آبها چائوهان» از موسسه تحقیقات پایه در رشد معلولیت در نیویورک که ریاست این تیم را بر عهده داشت گفت:در این تحقیق به بررسی اثر یک رژیم غذایی سرشار از گردو بر روند پیشرفت آلزایمر در موش ها پرداختیم .
محققان در این مطالعه موش های مبتلا به آلزایمر را به دو گروه تقسیم کردند و به یک گروه برای مدت 9 تا 10 ماه رژیم های غذایی دادند که حاوی شش یا 9 درصد گردو بود.
در انسان ها این میزان با مصرف یک تا 1.5 اونس (28.35 گرم تا 42.52 گرم) گردو در روز برابر است.
اما گروه دوم موش ها در مدت این مطالعه رژیم های غذایی بدون گردو مصرف کردند.
محققان در پایان این مطالعه همه موش ها را از لحاظ توانایی های فراگیری، هماهنگی حرکتی و رفتار مرتبط با تشویش مورد آزمایش قرار دادند.
محققان متوجه شدند که موش های آلزایمری که رژیم های غذایی مملو از گردو داشتند نسبت به موش هایی که رژیم غذایی بدون گردو داشتند در تمامی حوزه های مورد آزمایش به اندازه قابل توجهی پیشرفت داشتند.
محققان می گویند:محتوای بالای آنتی اکسیدانی گردو که حدود 3.7 میلیمول در هر اونس است به پیشگیری از افت فعالیت مغزی در این موش ها کمک کرده است.
بیش از پنج میلیون آمریکایی به آلزایمر مبتلا هستند و انتظار می رود که شمار افراد مبتلا به این بیماری تا سال 2050 سه برابر شود و به 16 میلیون نفر برسد.
این مطالعه در مجله Alzheimer"s Disease منتشر شده است.
بر اساس آمارهای جهانی تخمین زده می شود که در حال حاضر 500 تا 600 هزار ایرانی از بیماری آلزایمر رنج می برند.
کلمات کلیدی:
فناوری نانو در ترمیم عصب سیاتیک ...
ساخت کانال های عصبی جهت ترمیم اعصاب محیطی آسیب دیده در یک مطالعه پژوهشی مشترک بین محققان دانشگاه تربیت مدرس و بانک سلولی انستیتو پاستور ایران انجام شد.
به گزارش ایرنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، در صورت موفقیت طرح در بررسی های تکمیلی، می توان از این محصول در حوزه پزشکی به منظور درمان بیماران و جانبازانی که از بیماری های سیستم اعصاب محیطی رنج می برند، بهره گرفت.
امروزه یکی از مسائل مهم در بازسازی عصب محیطی، میزان بهبودی کم در آسیب های وارد شده است، تا کنون روش های مختلفی جهت بازسازی عصب همچون پیوند عصبی، انتقال عصب و استفاده از کانال های هدایت عصبی مورد استفاده قرار گرفته است.
درکانال هدایت عصبی، تنش بخیه حداقل بوده و محیطی مناسب برای هدایت اکسون های (رشته های عصبی) آسیب دیده فراهم می کند، همچنین به سبب وجود غشای نفوذپذیر، امکان انتشار مولکول های غذایی بین کانال و بافت اطراف وجود دارد.
با توجه به مزیت های ذکر شده، این روش ترمیم عصب نسبت به سایر روش های موجود برتری دارد، در این پژوهش، جهت ساخت کانال هدایت عصبی از نانوکامپوزیت فیبروئین ابریشم، نانولوله های کربنی تک دیواره، فیبرونکتین استفاده شده است.
این محصول ساختاری متخلخل با قابلیت تبادل مواد غذایی و اکسیژن دارد، همچنین ساختار فیزیکی وشیمیایی آن نیز همگن بوده وازهدایت الکتریکی مناسبی برخوردار است، تسریع و کیفیت بهبود عصب سیاتیک درمقایسه با مدل های قبلی از مهمترین نتایج این تحقیقات است.
به گفته دکتر فاطمه متقی طلب، دانش آموخته دکترای نانوبیوتکنولوژی از دانشگاه تربیت مدرس، استفاده از ترکیب پلیمری مطرح شده در این پروژه و نحوه ساخت و طراحی آن، برای اولین بار مورد بررسی قرارگرفته است.
این محقق در ادامه افزود: با توجه به نتایج خوب به دست آمده، امید است که بتوان از کانال عصبی ساخته شده در مدل های حیوانی دیگر ودر نهایت در مدل های انسانی بهره گرفت.
باید دانست که از ویژگی های مهم کانال هدایت عصبی زیست تخریب پذیری، نرم و قابل انعطاف بودن است، همانگونه که اشاره شد، یکی از اجزای ساخت کانال، فیبروئین ابریشم بوده است، این ماده، پلیمری طبیعی است که پارامترهای مذکور را تامین خواهد کرد.
هدایت الکتریکی کانال عصبی نیز گزینه با اهمیتی است، یک کانال باید بتواند وظیفه انتقال الکتریکی عصب جداشده در حال ترمیم را نیز انجام دهد.
از آنجا که فیبروئین ابریشم هدایت الکتریکی کمی دارد، در این کار از نانولوله های کربنی تک دیواره استفاده شده است.
متقی طلب در خصوص نتایج استفاده از فیبرونکتین در ساختار نانوکامپوزیت بیان کرد: نانوالیاف فیبرونکتین الکتروریسی شده بر روی بستر فیبروئین ابریشم ، نانولوله های کربنی تک دیواره، از ظاهری جهت دار با آرایش منظم، تخلخل و قطر مناسبی برخوردارند، سلول های شوان (سلول های ترمیم کننده عصب) بر روی کانال عصبی ساخته شده حاوی فیبرونکتین در مقایسه با گروهی که فاقد فیبرونکتین بودند از رشد و تکثیر بیشتری برخوردار بودند.
بر اساس آزمایش های صورت گرفته، در حیواناتی که عصب سیاتیک آن ها با کانال طراحی شده پیوند زده شده بودند، سرعت هدایت پیام عصبی بیشتری را نسبت به گروه های دیگر از خود نشان داده اند، این امرمی تواند حاکی از احیای فعالیت عصب پس از پیوند، در نظر گرفته شود.
در نهایت، می توان نتیجه گرفت که کانال عصبی زیست سازگار بر پایه فیبروئین ابریشم ، نانولوله های کربنی تک دیواره، فیبرونکتین با آرایش منظم از ساختار قابل قبولی به منظور استفاده در پیوندهای عصبی اعصاب سیاتیک آسیب دیده برخوردار است.
این نتایج حاصل همکاری دکتر فاطمه متقی طلب، دکتر مجید صادقی زاده – عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، دکتر مهدی فرخی و دکتر محمد علی شکرگزار – اعضای هیات علمی انستیتو پاستور و همکارانشان است که در مجله PLOS ONE (جلد 8، شماره 9، سال 2013، صفحات 1 تا 12) منتشر شده است.
کلمات کلیدی:
امگا 3 مصرف کنید تا افسرده نشوید .....
نتیجه تحقیقات بین المللی نشان می دهد که مصرف اسید چرب امگا 3، از بروز افسردگی جلوگیری می کند.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از هلث، افزایش التهاب در بدن یکی از مهمترین دلایل بروز افسردگی است. تحقیقات نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 باعث کاهش التهاب و رفع افسردگی می شوند.
تحقیقات قبلی، تاثیر امگا 3 در کاهش بیماری های قلبی و مغزی و دیابت را ثابت کرده است ولی این اولین باریست که تاثیر این ماده غذایی بر روان مورد بررسی قرار گرفته است.
*** افزایش مصرف امگا 3 اختلالات خواب را از بین می برد
تحقیقات محققان دانشگاه آکسفورد نشان می دهد که اسید چرب امگا 3 اختلالات خواب را از بین می برد. استفاده از اسید چرب امگا 3 مخصوصا برای کودکان مقطع ابتدایی توصیه شده است.
*** مصرف امگا 3 مانع بروز زوال عقل و تحلیل مغز می شود
مطالعات محققان دانشگاه داکوتای جنوبی واقع در آمریکا نشان می دهد که رژیم غذایی حاوی اسیدچرب امگا 3، مانع از تحلیل مغز و بیماری آلزایمر می شود.
تحلیل مغز (shrinking brain) یک فرآیند طبیعی و نگران کننده است که با افزایش سن رخ می دهد و به نوعی نشان دهنده شروع بیماری آلزایمر و زوال عقل است.
حجم مغز به مرور زمان و با افزایش سن کاهش پیدا می کند. عوامل متعددی بر این موضوع حاکم هستند و تحقیقات نشان می دهد که شیوه زندگی مهمترین عامل در تسریع یا جلوگیری از تحلیل مغز است.
وجود استرس مداوم در زندگی، استفاده از سیگار و مشروبات الکلی، شب زنده داری، عدم فعالیت مغزی و مصرف مداوم غذاهای چرب و شیرین باعث جلو انداختن این عارضه می شود.
تحقیقات محققان آمریکایی با استفاده از تصویر برداری پیشرفته نشان می دهد که استفاده از رژیم غذایی حاوی مقادیر زیاد امگا 3 این عارضه را به میزان قابل توجهی به تاخیر می اندازد.
در این تحقیقات آمده است که نیاز زنان، مخصوصا زنان یائسه به امگا 3 بیشتر است. حجم هیپوکامپ مغز زنانی که در وعده های غذایی خود از این اسید چرب استفاده می کنند، 2.7 درصد بیشتر از سایرین است. این بخش از مغز، به محض شروع بیماری آلزایمر و قبل از بروز علایم اولیه، تغییر شکل پیدا می کند.
تحقیقاتی که سال گذشته انجام شد نشان داد که اسیدچرب امگا 3، قادر به عبور از سد خونی مغزی است که در بیماران مبتلا به آلزایمر وجود دارد. برخی از مهمترین منابع وجود اسید چرب امگا 3 عبارتند از :
• انواع ماهی
• خاویار
• روغن زیتون
• حبوبات
• تخم مرغ
• ریحان
• اسفناج
• گردو
• میگو
• گل گلم
• ماهی آزاد
• ساردین
• دانه سویا
• کلم بروکلی
در ادامه تحقیقات آمده است که مصرف مکمل های امگا 3 نیز اثربخش است.
کلمات کلیدی: